ŞUBAT AYI

ŞUBAT AYI ETKİNLİKLERİ

13.03.2024 23

Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında Şubat ayında Ramazan ayının da yaklaşması sebebiyle Karagöz-Hacivat kukla tiyatrosu üzerine çalışmalar yapılmasına karar verildi. 365 gün öykü serisinden Memleketim Bursa isimli kitabın da okunmasına karar verildi.

Çocuklara Memleketim Bursa kitabı okundu. Karagöz ve Hacivat karakterlerinin karakter özelliklerinden ve yaşadığı dönem özelliklerinden bahsedildi, Karagöz ve Hacivat oyunu kukla tiyatrosu şeklinde gerçekleştirildi. Bütünleştirilmiş etkinliklerde öğrenciler karakterleri boyama, kuklasını oluşturma ve serbest oyun etkinliklerinde kullanma vb. gerçekleştirdiler.

Öğrenciler önemli bir kültürel öğe olan Karagöz Hacivat hakkında bilgi edindiler. Gölge oyunu, orta oyunu vb. oyunların geçmiş dönemlerde nasıl ortaya çıktığını, hangi sebeplerle buna ihtiyaç olduğunu fark etmiş oldular. Ramazan ayı için de önemli bir ön hazırlık olmuş oldu.

13-03-2024